Find den helt rigtige shampoo

Shampoo og hårtype 

Har du også overvejet hvordan du finder den helt rigtige shampoo til dit hår? Her får du en guide til, hvordan du finder shampooen til netop dit hår. 
Først og fremmest skal du kigge på din hårtype (her kan din frisør hjælpe dig, hvis du er i tvivl). Forskellige shampoo har forskellige egenskaber. Det er vigtigt, at egenskaber og hårtype passer sammen, for at give dig den bedste oplevelse og samtidig gøre det bedste for dit hår.

3 overordnede kriterier

Når du vælger shampoo er der tre overordnede kriterier, der er vigtige at tage med i overvejelserne: 

  • Hårkvalitet
  • Hårstruktur 
  • Hovedbundens tilstand 

Disse tre kriterier ændrer sig med tiden og derfor vil din shampoo ofte også ændre sig. Nedenfor finder du en guide til, hvordan du vælger shampoo i forhold til disse kriterier. 

Ingen glans, mat hår 

Glans er et tegn på sundt hår. Der er desværre mange der oplever, at glansen forsvinder. Det kan have flere årsager, men de hyppigste er hårbørstning, føn og daglig styling. Matheden kan stamme fra vand med højt kalkindhold eller rester fra stylingsprodukter. Her kan du bruge shampoo specielt udviklet til reparation af hårstrukturen. Disse indeholder ofte mange proteiner, olier og ekstrakter. Hårvask med reparerende shampoo vil give dit hår den naturlige glans tilbage. 

Tyndt og træt hår 

Tyndt hår kan give dig et hår, der ser træt ud. Det kan skyldes enkelte, tynde hårstrå eller at dit hår simpelthen er blevet tyndere med alderen. Det er helt normalt og der er forskellige shampoo, der kan hjælpe med at give dit hår strukturen tilbage. Biotin, keratin og protein er alle vigtige for hårets kvalitet. Derfor anbefaler vi også, at disse ingredienser er en del af behandlingen mod tyndt hår. 

Stresset hår 

Stresset og tørt hår kan skyldes flere ting. Ofte er det en kombination af manglende fugt og varme fra fx. stylingsredskaber. Det kan også være sol og vind, der giver gør dit hår tørt. Derfor skal du også finde en shampoo, der hjælper med at give fugt og proteiner. Her kan shampoo med Aloe Vera, Panthenol og hvedeproteiner hjælpe dig.  

Farvebehandlet hår 

Når dit hår er blevet farvebehandlet, er det vigtigt at bevare glans og farve. Derfor vil en shampoo specielt lavet til farvet hår være en god idé. Balsam, der er lavet til farvet hår kan også hjælpe med dette. Derfor skal du vælge shampoo med glansfremmende, lysreflekterende pigmenter eller ravekstrakt. Det giver dit hår de optimale forudsætninger, for at holde på farve og glans længst muligt.

Specielle behov

Dit hår kan have brug for speciel pleje i nogle tilfælde. Det kan være i forbindelse med fx. skæl. De fleste skælshampooer indeholder Zinkpyrition, der er det aktive stof til behandling af hudafskalning. Dette stof lindrer og modvirker kløe. Du finder vores skælshampoo her.   

Du kan også bruge tørshampoo. Det kan du læse mere om her

Brug af shampoo 

Der findes forskellige gode råd i forbindelse med brug af shampoo. Du får et par af dem her: 

  • Mere er ikke altid bedre. Brug der for ikke mere shampoo end nødvendigt (én cm i diameter til kort hår, to cm til langt)
  • Gnub ikke hovedbunden. Arbejd shampooen nænsomt ind i hår og hovedbund
  • Dit hår skal være helt vådt, når det kommes i
  • Skyl altid shampooen helt ud - efterladdes der rester, vil det have negativ betydning for glansen
  • Vasker du hår hver dag, så brug en mild shampoo 

Skriv en kommentar

Kommentarer bliver modereret før de bliver publiceret.