Valg af hårfarve - hvordan?

Hårfarve af forskellige årsager 

Det er ikke alle, der synes, at de er født med den helt rigtige hårfarve. Nogle synes måske, at de grå hår begynder at få overtaget. Og andre igen har bare brug for at vise noget anderledes.

Der kan være mange årsager til, at vi vælger at skifte hårfarve. Heldigvis er der også mange muligheder inden for hårfarvning og mange af disse kan bruges til hjemmebrug. 

Valg af hårfarve

Når du skal vælge hårfarve, er det vigtigt at kigge på, hvilken type hårfarve du foretrækker. Der er grundlæggende tre forskellige typer: Skyllefarve, semipermanent og permanent. 

Skyllefarven bruges til at genopfriske din nuværende hårfarve. Det betyder også, at den bliver vasket ud i løbet af ca. 10 hårvaske. 

Semipermanent hårfarve er som navnet antyder, at den vaskes ud med tiden. Dog skal man være opmærksom på, at nogle farver holder længere end andre. Denne type farve bruges ofte som 'test' til en permanent hårfarvning. 

Permanent hårfarve er en hårfarve, der bliver i håret. Det vil sige, at du som udgangspunkt ikke kan fortryde. Dit hår bliver indfarvet helt igennem. 

Hvilken hårfarve er bedst til mig? 

Hårfarve og hudtone passer sammen. Derfor er det vigtigt, at du tænker din hudtone ind i din hårfarvning. Overordnet findes der tre hudtyper - varm, kold og neutral. For at finde din hudtone kan du gøre følgende: 

Først kan du se på dine blodårer. Farven viser ofte, hvilken hudtone du har:

  • Er dine blodårer grønlige, vil din tone ofte være varm
  • Er dine blodårer blålige/lilla, vil din tone ofte være kold 
  • Er dine blodårer blå/grønne, vil din tone ofte være neutral

Vær opmærksom på, at ovenstående er en generel metode. 

Valg af farve 

Når du har fundet din hudtone, så er der nogle gode råd til at finde den rigtige hårfarve. Overordnet kan farverne inddeles i følgende:

  • Varm tone - her kan anbefales sorte, røde, blå, lilla, blond (i den rigtige tone) og mørkebrune farver 
  • Kold tone - her kan anbefales røde, pink, orange, gul, blond (i den rigtige tone) og mørkebrune farver
  • Neutral tone - her vil de fleste hårfarver klæde dig 

Du finder vores forskellige farver her

Pleje er vigtig 

Når du har valgt hårfarve og fået håret farvet, så er det vigtigt med pleje. Når du farver håret - uanset hvor lidt det påvirker dit hårs sundhed - så skader farve håret i større eller mindre grad. Derfor anbefaler vi hos Hårstyling, at du plejer dit hår løbende. Det kan være daglig, ugentlig eller blot når dit hår har brug for det. Hårkur én gang om ugen kan medvirke til, at dit hår bevarer styrken og ser sundt ud. Derudover er det vigtigt, at du beskytter dit hår på daglig basis. Her kan hårolie være en løsning. Hvis du vælger en god hårolie med varmebeskyttelse, vil dit hårs sundhed også blive bevaret længere. Du kan finde vores forskellige hårolier her.

Skriv en kommentar

Kommentarer bliver modereret før de bliver publiceret.