Sulfatfri shampoo - hvad er det?

Skum og bobler forbindes ofte med en hårshampoo. Men vidste du, at det sandsynligvis er sulfater, der giver disse effekter? Sulfater er en del af en lang række produkter, herunder shampoo, sæbe og tandpasta. For at forstå sulfatfri shampoo, er vi nødt til at starte ved sulfater. 

Hvad er sulfater? 

Sulfater - ofte kaldet SLS (Sodium Lauryl Sulfat) eller SLES (Sodium Laureth Sulfat) - er grundlæggende skummemidler. Ofte ser man disse stoffer i produkter til krop- og hårpleje og i rengøringsmidler. Sulfater er syntetiske stoffer, hvilket vil sige, at de er laboratorieskabte. Sulfater er ofte et udtag af fedtalkoholer fra grøntsager. Men selvom udvindingen sker fra grøntsager, så er det ikke nødvendigvis sundt for håret. 

Er sulfater skadelige? 

Sulfater er skadelige i den forstand, at de trækker de naturlige fedtstoffer ud af håret. Det betyder på sigt, at håret efterlades udtørret og skrøbeligt. Jo ældre man bliver, jo flere udfordringer opstår der i forhold til SLS og SLES. Da sulfaterne også udtørrer hovedbunden, risikerer man også rødme og irritation her. Her vil det ofte være en fordel at benytte shampoo med masser af naturlige, fugtgivende ingredienser. 

Skal jeg vælge en shampoo uden sulfater? 

Som udgangspunkt er færre indholdsstoffer, bedre. Derfor er det en god idé at kigge sig omkring på markedet. Vi ser flere og flere produkter, hvor SLS og SLES ikke er en del af indholdet, hvilket også kan ses som en erkendelse af, at det måske er fremtiden. Derfor bør du om muligt vælge en shampoo uden sulfater, især hvis dit hår er aldrende. 

Hvilken sulfatfri shampoo skal jeg vælge? 

Der er mange sulfatfri shampoo på markedet og de kan alle noget forskelligt. Derfor kommer her en liste, med gode produkter til forskellige hårtyper. Her er der taget udgangspunkt i produktserien fra Moroccanoil: 

Til tørt hår: Moroccanoil Hydrating Shampoo

Til krøllet hår: Moroccanoil Curl Enhancing Shampoo  

Til skadet hår: Moroccanoil Moisture Repair Shampoo 

Til farvet hår: Moroccanoil Color Care Blonde Perfecting Purple Shampoo 

Skriv en kommentar

Kommentarer bliver modereret før de bliver publiceret.