Silvershampoo - er det en god idé?

Det korte svar er JA! Hvis du har blondt eller gråt hår, så er det en god idé at blive ven med en silvershampoo - også kaldet blå eller lilla shampoo. 
Denne shampoo er nemlig god til at afhjælpe det triste, gullige skær denne type hår en gang imellem får. 

Hvad er en silvershampoo? 

Har dit hår fået orange eller gullige undertoner i mellem hårafblegningen, så frygt ej. Det er helt normalt og kan skyldes flere faktorer såsom forurening i luften, kalk i vandet og UV-strålerne fra solen. Du kan dog med fordel bruge en  silvershampoo - eller lilla shampoo - der er et produkt udviklet til at rense håret og neutralisere disse undertoner. Shampooen bruger det lilla farvepigment til netop det. 

Det lilla farvepigment er nøje udvalgt på baggrund af farveteorien. Hvis man tager det klassiske farvehjul, så vil den lilla farve ligge direkte overfor den gule farve. Modsætninger ophæver hinanden og derfor kan den lilla farvepigment hjælpe med at neutralisere de gule undertoner i håret. 

Hvordan anvendes silvershampoo? 

Du vasker håret på normal vis. Se evt. dette indlæg om hårvask. Lad gerne shampooen sidde i håret et stykke tid (2-4 minutter). Du kan med fordel prøve dig frem. Sidder shampooen for længe, vil den give dit hår et lilla skær, hvilket giver helt andre udfordringer. Vær derfor opmærksom på tiden. Hårvasken sluttes af med en god og plejende shampoo, efterfulgt af en fugtgivende condtioner. Dem kan du finde her

Vær opmærksom på: De lilla farvepigmenter kan misfarve håndklæder, badeforhæng mv.  

Skal jeg stadig bruge min almindelige shampoo? 

Du skal typisk stadig bruge din almindelige shampoo. Nogle silvershampooer indeholder dog fugtgivende, styrkende og plejende egenskaber, der gør den mildere mod håret. Vi anbefaler, at du bruger din lilla shampoo 1-2 gange om ugen. 

Du finder vores udvalg af silver shampoo her

Skriv en kommentar

Kommentarer bliver modereret før de bliver publiceret.