Hårolie - dit hår vil elske dig!

Hårolie er olie til håret, der hjælper med at tæmme håret og give glatte hårstå. Hårolie indeholder ofte, men ikke altid, koldpresset olie. I de fleste tilfælde drejer det sig om enten Arganolie, Jojobaolie og Kokosolie. Olierne presset på forskellige måder og kan derfor have forskellige egenskaber. Er olien 100 % ren, kan den bruges i både håret og på huden. De hårolier, der ikke indeholder ægte olie, vil derimod ofte indeholde silikone. Disse olier er ofte lavet specielt til håret og kan derfor ikke bruges til resten af kroppen. Fordelen ved hårolier med silikone er, at denne type olie giver en god anti-frizz effekt, glans og blødhed til håret. Olier med silikone kan ofte genkendes ved, at de indeholder ingredienser, der ender på cone eller oxane. 

Hvorfor skal jeg bruge hårolie? 

Som beskrevet ovenfor, er hårolie en rigtig god idé, hvis dit hår har brug for anti-frizz, glans og blødhed. Det gælder ofte krøllet, tørt eller gråt hår, men kan bruges af alle. Hårolie vil tilføre masser af fugt til dit hår.  Derudover indeholder de fleste olier vitaminer og fedtstoffer, der gør dit hår stærkere og mere modstandsdygtigt. 

Hvordan bruger jeg hårolie? 

Den korrekte anvendelse afhænger af hårolie og hårtype. I fint hår skal du passe på med mængden. Her kommes olien i håndklædetørt hår. I kraftigt hår, kan du bruge olien både i tørt og vådt hår, uden det komme til at virke fedtet. Har du tørt hår, kan du med fordel bruge olien i både vådt og tørt hår og gerne flere gange om dagen. Du finder hurtigt ud af, hvor meget olie dit hår kan suge uden det bliver fedtet. Generelt tager du et par dråber olier i hånden og fordeler i længderne og spidserne. Du arbejder nedefra og op. Det er ofte i spidserne, du virkelig kan se en forskel ved brug af olie. Og husk, i dette tilfælde, så hellere for lidt end for meget.   

Hvilken hårolie skal jeg vælge? 

Du skal vælge en hårolie, der passer til lige netop dit hår og fremhæver dit hårs naturlige skønhed. Har du fint hår, skal du være opmærksom på mængde. Håret kan let komme til at klaske sammen, så hellere for lidt end for meget. Du kan med fordel vælge en lidt lettere olie - fx. en olie i sprayform. Til krøllet og gråt hår, vil hårolie med anti-frizz være en fordel. Med kraftigt hår, kan du bruge de fleste olier, men kan med fordel vælge en fed olie. Har du tørt hår, skal du bruge en olie med plejende ingredienser, der giver den bedste fugt. Her kan en fed olie også bruges. 

Du finder vores udvalg af hårolier her

Skriv en kommentar

Kommentarer bliver modereret før de bliver publiceret.