Du er ikke alene ... 10 gængse hårproblemer

I hårindustrien findes der altid en historie, når det gælder hårproblemer. Du er altså ikke alene. Målet er ofte flot og sundt hår, men vejen dertil er ikke altid ens. I denne liste finder du 10 gængse hårproblemer - og de bedste løsninger på dem: 

1. Skæl 

Skællende partikler, der klæber sig til roden af håret. Kan skyldes mange ting, bl.a. dårlig kost, en infektion, dårligt stofskifte. 

Løsning: Tal med din læge, så du kan udelukke medicinske problemer. Derefter kan du bruge balsam og shampoo, der modvirker skæl. Gerne af god kvalitet. Du kan fx. bruge denne.

2. Hårtab 

Hårtab og tyndt hår findes både blandt mænd og kvinder. Der er et hav af forskellige årsager - for mænd er det ofte mandlig skaldethed, altså et genetisk træk. Hos kvinder skyldes det oftere stress, medicin, skiftende hormoner eller overgangsalderen. Derudover kan det også skyldes faktorer såsom hårstylingsprodukter, kemikalier, farvning og andet. 

Løsning: Du kan gøre flere ting for at begrænse hårtab. En af de ting, er at vælge den rigtige shampoo, med næring og pleje. En shampoo, der renser håret for uønsket olie og ophobning af produktrester. Hvis du har problemer med hårtab, så vil en god idé også være at begrænse brugen af varmeredskaber. 

3. Tørt hår 

Det kan lyde underligt, men overdreven brug af shampoo, er en af de største syndere i forhold til tørt hår. Mange overdriver ved at vaske håret op til flere gange om dagen. Selvom rent hår er dejligt, så har håret brug for balance og naturlige olier. Overdreven hårvask skylder disse olier ud med badevandet og giver derved tørt hår. 

Løsning: Første del er en skånsom shampoo, der stimulerer oliekirtlerne. Vask håret mere sjældent - gerne hver tredje dag - med en shampoo på en pH værdi mellem 5 og 6. Derudover kan du bruge en plejende balsam, gerne med behandling natten over. Slut af med en oliebehandling, der giver håret pleje og modvirker tørt hår. 

4. Spaltede spidser 

Spaltede spidser kan skyldes forskellige ting - overdreven brug af børste, for meget varme eller manglende brug af balsam. 

Løsning: Giv håret god behandling. Det kan være en hårkur, balsam mv. Derudover er en professionel trimning hos din frisør også en god løsning. 

5. Fedtet hår 

Fedtet hår opstår, når hovedbunden producerer for meget af naturlig olie, kaldet talg. Talg produceres i talgkirtlerne, der nogle gange er på overarbejde. Det giver for store mængder olie og dermed fedtet hår. 

Løsning: Brug en shampoo, der er lavet til fedtet hår. Det kan fx. være denne

6. Kruset hår 

Kruset hår er almindeligt og skyldes ofte faldene fugtniveau i håret. Det kan dog også være arveligt. 

Løsning: Brug en balsam og shampoo, der er specielt beregnet til til kruset hår. Det kan fx. være denne og denne.  

7. Kedeligt hår 

Kedeligt hår kan have mange årsager. Det kan skyldes kemiske skader, varmeskader eller sågar forurening i luften. 

Løsning: Når du næste gang har vasket dit hår med shampoo, kan du med fordel skylde håret igennem med koldt vand. Vandet får nemlig dit hår til at trække sig sammen og får dit hår til at se glattere og mere skinnende ud. 

8. Varmeskadet hår 

Varmeskadet hår skyldes brug af varmekilder, såsom krøllejern og glattejern.

Løsning: Brug varmekilder så lidt som muligt. Du kan du få dine spidser klippet til hver 3. uge. Til sidst kan du med fordel bruge en balsam, der indeholder kreatin og cetyl alkohol. Dette vil blødgøre dit hår og hjælpe med at bevare fugten.

9. Farveskadet hår 

Når du farver dit hår, indeholder farven ofte kemikalier, der åbner dine hårstrå. Det giver porøst hår, der er i risiko for at blive svækket og knække.

Løsning: Først og fremmest kan det være en god idé, at bruge farve med fugt i. Det vil give dit hår mere ro og mere fugt. Derudover kan du få din frisør til at forfarve håret. Det gør, at dine hårspidser suger det overskydende farve. 

10. Gråt hår 

Gråt hår er med på denne liste, men ikke nødvendigvis et problem for alle. Nogle ser det som en naturlig del af livet, mens andre for alt i verden vil undgå synlige grå hår. Hvis du er i den sidste kategori, skal du følge med nu. 

Løsning: For at dække gråt hår skal du bruge en semi- eller demi-permanent hårfarve. Det vil falme hurtigere, men det er mindre hårdt for dit hår end et permanent farvestof. Det er en god idé, at tage fat i din frisør, hvis du vil have farvet håret. De er nemlig professionelle og kan anbefale dig en fremgangsmåde. 

Vi håber, at ovenstående top 10 har gjort, at du ikke føler dig helt alene med dine hårudfordringer. Det er du nemlig på ingen måde :-) 

Skriv en kommentar

Kommentarer bliver modereret før de bliver publiceret.